Hoitotarvikkeet

Ihon puhdistus ja teipin/sidoksen irrotus

WAD-puhdistuspyyhe

Hellävarainen WAD-puhdistuspyyhe on kätevä matkoilla.

WAD-puhdistuspyyhe on yksi myydyimpiä tuotteitamme, sillä se puhdistaa tehokkaasti ja hellävaraisesti. Kätevät yksittäispakatut pyyhkeet on helppo pitää mukana ja sopivat monenlaiseen puhdistukseen.
WAD-puhdistuspyyhe on silikonipohjainen ja alkoholiton, sopii myös herkälle iholle. Kuivuu nopeasti. Ihoa ei tarvitse pestä tai pyyhkiä käytön jälkeen. Pyyhettä voidaan myös käyttää kaikenlaisten lääketieteellisten johtojen ja letkujen puhdistamiseen, esimerkiksi teipin liimajäämistä.

Avanneleikatuille
Pitämällä avannetta ympäröivä iho puhtaana sidos saadaan kiinnittymään paremmin ja pysymään paremmin myös paikoillaan, ehkäisten näin mahdollisia vuotoja ja niiden aiheuttamia ihovaurioita.


Käyttöturvallisuustiedote (pdf)

WAB-puhdistus- ja irrotussuihke

Suihkepulloa on helppo käyttää.

WAB-puhdistus- ja irrotussuihkeessa löytyvät samat ainesosat kuin WAD-puhdistuspyyhkeessä, suihkepullomuodossa. Silikonipohjainen ja alkoholiton suihke kuivuu nopeasti ja sopii myös herkälle iholle. Ihoa ei tarvitse pestä tai pyyhkiä käytön jälkeen, vaan uusi teippi tai sidos voidaan laittaa heti paikalleen.

Uudenlaisen pakkauksen ansiosta ainetta ei jää pulloon ja mene hukkaan, jonka lisäksi pullo toimii kevyellä painalluksella, sopien näin myös heikon sormivoiman omaaville. Ponneaineena on ympäristöystävällistä typpeä.

Avanneleikatuille
Pitämällä avannetta ympäröivä iho puhtaana sidos saadaan kiinnittymään paremmin ja pysymään paremmin myös paikoillaan, ehkäisten näin mahdollisia vuotoja ja niiden aiheuttamia ihovaurioita.


Käyttöturvallisuustiedote (pdf)


Ihon suojaus ja avannesidoksen lisäkiinnitys

WBF-ihonsuojakalvo

Kosteuspyyhe muodostaa ihoa suojaavan kalvon.

WBF®-kosteuspyyhe muodostaa kalvon, joka suojaa ihoa eritteiden syövyttäviltä entsyymeiltä ja vähentää teipin tai sidoksen poiston aiheuttamia ihovaurioita. Usein sidos myös pysyy kalvon ansiosta pidempään ja paremmin paikoillaan. WBF®-kosteuspyyhe ei kirvele iholla, vaikka se olisi valmiiksi punottava tai ärtynyt. Uusi teippi tai sidos voidaan laittaa heti ihon kuivuttua paikoilleen. Kuivuu nopeasti. Silikonipohjainen ja alkoholiton. Hellävarainen kosteuspyyhe sopii käytettäväksi myös intiimialueilla, esim. anaali-inkontinenssissa ja vauvan ihon hoidossa.

Avanneleikatuille
Pitämällä avannetta ympäröivä iho puhtaana sidos saadaan
kiinnittymään paremmin ja pysymään paremmin myös paikoillaan, ehkäisten näin mahdollisia vuotoja ja niiden aiheuttamia ihovaurioita. Avanneleikatut voivat käyttää WBF®-kosteuspyyhettä sidoksen alla suojaamassa ihoa.


Käyttöturvallisuustiedote (pdf)

WBF-ihonsuojasuihke

WBF®-suihke muodostaa kalvon, joka suojaa ihoa eritteiden syövyttäviltä entsyymeiltä ja vähentää teipin tai sidoksen poiston aiheuttamia ihovaurioita.

Usein sidos myös pysyy kalvon ansiosta pidempään ja paremmin paikoillaan. WBF®-ihonsuojasuihke ei kirvele iholla, vaikka se olisi valmiiksi punottava tai ärtynyt. Uusi teippi tai sidos voidaan laittaa heti ihon kuivuttua paikoilleen. Kuivuu nopeasti. Silikonipohjainen ja alkoholiton. Pullo toimii kevyellä painalluksella, sopien näin myös heikon sormivoiman omaaville. Ponneaineena on ympäristöystävällistä typpeä.

Hellävarainen suihke sopii käytettäväksi myös intiimialueilla, esim. anaali-inkontinenssissa ja vauvan ihon hoidossa.

Avanneleikatuille
Pitämällä avannetta ympäröivä iho puhtaana sidos saadaan kiinnittymään paremmin ja pysymään paremmin myös paikoillaan, ehkäisten näin mahdollisia vuotoja ja niiden aiheuttamia ihovaurioita. Avanneleikatut voivat käyttää WBF®-ihonsuojasuihketta sidoksen alla suojaamassa ihoa.

Käyttöturvallisuustiedote (pdf)

HydroFrame®-ihonsuojaliuskat Manuka-hunajalla

Hydroframe-liuskoilla voidaan suojata ihoa tai tuplavarmistaa pohjalevyn kiinnitys.

HydroFrame ja HydroFrame Mini -hydrokolloidiliuskat Manuka-hunajalla ihon suojaukseen ja avannesidoksen pohjalevyn reunalle. Niitä voidaan käyttää suoraan iholle suojaamaan esim. hankaukselta tai muulta ärsytykseltä. Toinen käyttötapa on avannesidoksen pohjalevyn reunalla. Näin liuska antaa lisäpintaa kiinnitykselle tai estää pohjalevyn reunaa rullautumasta esim. vaatteiden hankauksen seurauksena.

Tuotteet sisältävät Manuka-hunajaa, jota käytetään yleisesti ihon- ja haavanhoito-tuotteissa. Manuka-hunajan ominaisuuksilla katsotaan olevan ihoa hoitavia ja haavan paranemista auttavia ominaisuuksia. HydroFrame-ihonsuojaliuskat ovatkin mahdollisimman ihoystävällisiä. Lue lisää Manuka-hunajasta >>

UltraFrame® - ihonsuojaliuskat - UUTUUS!

Wellandin uusin ihonsuojaliuska on täysin uudenlainen reunateippi, joka on iholla käytännössä täysin huomaamaton ja antaa vapauden liikkua ja olla aktiivinen, tarjoten samalla turvaa ohivuotoja ja pohjalevyn reunojen rullautumista vastaan.

Täysin läpinäkyvä tuote käyttää haavanhoidon sidoksista tuttuja materiaaleja, eikä vaadi lämmittämistä kiinnittyäkseen. Se on äärimmäisen ohut, jonka ansiosta tuote mukautuu erinomaisesti kehon ja avannesidoksen muotoihin ja hengittävä materiaali päästä ihon kosteuden läpi, jolloin se on miellyttävä myös pitkäaikaisessa käytössä.

UltraFrame on vedenkestävä, joten sen kanssa voi huoletta käydä suihkussa tai uida. Helppo poistaa iholta.

Lataa käyttöohje >>

Hyperseal®-tiivisterenkaat Manuka-hunajalla

Tiivisterengas auttaa sidoksen kiinnittymisessä mm. kuopalla olevien avanteiden kanssa.

Tiivisterenkaita käytetään mm. täyttämään ihopoimuja ja parantamaan sidoksen pysymistä kuopalla olevissa avanteissa. Renkaita on kahta kokoa (ulkohalkaisija 50 mm tai 100 mm).

Tuotteet sisältävät Manuka-hunajaa, jota käytetään yleisesti ihon- ja haavanhoito-tuotteissa. Manuka-hunajan ominaisuuksilla katsotaan olevan ihoa hoitavia ja haavan paranemista auttavia ominaisuuksia. Lue lisää Manuka-hunajasta >>

Welland avannepasta

Wellandin hypoallergeeninen pasta avanteen ympärille, tiivistää ja estää ohivuotoja. Hellävarainen ja tasoittaa epätasaista ihoa, jolloin pohjalevy asettuu iholle tiiviimmin.

Ei kirvele, pitkäkestoinen ja alkoholiton. Helppokäyttöinen pehmeä tuubi, koko 100 grammaa.

Welland sirotejauhe Aloe Veralla

Wellandin sirotejauhe erittävälle/kostealle iholle. Hoitaa, suojaa ja parantaa avannesidoksen pysyvyyttä ja näin ehkäisee ohivuotoja. Sisältää ihoa hoitavaa Aloe Veraa.

Kätevä 25 g pakkaus: kärjen avulla saat annosteltua jauhepilven tai vaihtoehtoisesti voit asetella jauhetta tarkemmin pistemäisesti ja/tai viivoina.

Limone -hajunpoistosuihke

Limone on erityisesti avanneleikatuille suunniteltu sitruunantuoksuinen suihke, joka nopeasti neutralisoi hajuja. Sen sijaan, että suihke peittäisi hajut voimakkaalla tuoksulla, se neutralisoi hajut ja korvaa ne miedolla sitruunan tuoksulla. Poiketen joistakin raikastimista, Limonen tuoksu on siis hyvin lempeä.

Pieni 50 ml pullo kulkee kätevästi mukana ja on erittäin riittoisa. Yhdestä pullosta riittää jopa noin kolmeksi kuukaudeksi tai yli 900 suihkautuksen verran – jokainen suihkaus on samankokoinen annos, joten tuotetta ei mene hukkaan.

Käyttö: Suihkuta 1-2 suihkautusta Limonea avannepussiin ennen asettamista.

Voit myös suihkauttaa tuotetta ilmaan.

50 ml pullo. Ei sisällä CFC-yhdisteitä.

Käyttöturvallisuustiedote (pdf)

Morform -geeliyttäjä

Joskus avanteen erite on hyvin juoksevaa. Se saattaa liittyä ruokavalioon ja olla ajoittaista. Riippuen avanteen sijainnista suolistossa, juokseva erite voi olla hyvin tavallista, kuten ohutsuoliavanteissa.

Morform geeliyttäjä on suunniteltu helpottamaan avannepussin hölskymistä ja pullistumista, jolloin pussin tyhjentymisväliä usein voidaan pidentää. Geelimäinen erite myös vähentää ääntä ja ohivuodon riskiä. Tämän lisäksi jopa 72 % käyttäjistä totesivat Morformin vähentävän myös hajua.

Soveltuu jokapäiväiseen käyttöön. Erityisen kätevä geeliyttäjä on matkoilla, lentokoneessa, ostoksilla tai muissa sosiaalisissa tilanteissa sekä yöaikaan.

Käyttö:

1) Aseta yksi pussi tyhjän avannepussin sisälle ennen avannesidoksen asettamista.

2) Voit lisätä uuden geeliyttäjän avannepussiin tyhjennyksen jälkeen.

3) Tyhjennä avannepussin sisältö normaalisti wc-pönttöön.Tuote on myrkytön ja huuhtoutuu wc-pöntöstä tavalliseen tapaan. Vain ulkoiseen käyttöön. Ei syötäväksi. Säilytä kuivassa.

Yksi pakkaus sisältää 60 kpl geeliyttäjäpusseja.

ZenSetiv -silikonilaastarit

ZenSetiv (tehdaspuhdas) silikonilaastari halkiolla on itsekiinnittyvä sidos, jota voidaan käyttää väliaikaisen tai pysyvän kirurgisen avanteen ympärillä, jossa tarvitaan suojaa erilaisten lääketieteellisten tarvikkeiden, kuten katetrien, letkujen ja dreenien ympärille.

Ihoystävälliset kiinnitysteipit

Clinifix - hydrokolloidi kiinnitysteippi

Clinifix-soveltuu kaikkien dreenien, katetrien ja letkujen kiinnitykseen.

Clinifix-kiinnitysteippi soveltuu kaikkien lääketieteellisten dreenien, katetrien ja letkujen kiinnitykseen iholle. Teippi on ihoystävällinen ja turvallinen käyttää. 

Teippi ei sisällä liuotinpohjaisia aineita tai lateksia, vaan kiinnittyy iholle ihoystävällisellä hydrokolloidilla vaikuttamatta lainkaan katetrin tai letkun kiinnitykseen tai niiden pintaan. Tarranauha kiinnittää dreenin/katetrin/letkun paikalleen ja teippiä voidaan pitää iholla seitsemän vuorokautta. Kiinnitys on pehmeä ja miellyttävä, koukkuja tai klemmareita ei tarvita. Dreeni/katetri/letku voidaan irrottaa ja kiinnittää uudestaan ilman Clinifixin irrotusta iholta. 

Ihoystävällistä Clinifix-teippiä on helppo käyttää.

Voidaan käyttää mm. seuraavien letkujen/katetrien kiinnitykseen:
 • Gastrotomialetkut, PEG - letkut
 • Rintakehän dreenit
 • Haavadreenit
 • Urologiset katetrit ja
 • Kestokaterit.

Stoma stopperit ja suojasidokset

Aquaflush stoma stopperit (ACE-stopperit) ovat erilaisten avanteiden sulkemiseen tarkoitettuja tulppia. Yksilöllinen mitoitus varmistaa potilasmukavuuden: stopperit leikataan haluttuun mittaanvälillä 10-100 mm. Stopperit valmistetaan implanttitason silikonista ja erittäin matalan profiilinsa ansiosta ne ovat hyvin huomaamattomia iholla.

Ominaisuudet:

 • säädettävä pituus 10-100 mm välillä
 • ainutlaatuinen matala profiili
 • helppo poistaa liuskan avulla
 • patentoitu muotoilu
 • jokaisen stopperin mukana tulee yksi suojasidos, tilattavissa myös erikseen.

Aquaflush suojasidos

Aquaflush suojasidos stoma stopperin päälle, varmistamaan stopperin pysyvyys paikoillaan.
5 x 5 cm kokoinen erittäin ohut sidos on huomaamaton ja helppokäyttöinen. Ihoystävällistä hydrokolloidia, steriili. Pakkauskoko 30 kpl.

Supla-avannesuoja

Pehmeä ja taipuisa laastari on miellyttävä käyttää.

Supla-avannesuoja antaa hyvän suojan uidessa, kylpiessä tai saunassa. Pehmeä ja taipuisa suojalaastari estää eritteiden ulospääsyn ja antaa suojaa myös vuodoille. Ihoystävällinen hypoallergeeninen teippi. Koko 7,5 x 7,5 cm.

Sitä voidaan käyttää mm.:
 • ACE-toimenpide
 • limainen fisteli
 • ulkoinen suoja (esim. uidessa tai saunoessa)

***